ONS TEAM

Voor al uw vragen omtrent de begeleiding bij diabetes, kan u bij ons terecht.

Graag stellen wij u ons team voor:

 

Roeland Vangheluwe

is verpleegkundige van opleiding en diabeteseducator sinds 2008.

Tot 2017 was hij actief als diabeteseduactor in de conventie van het AZ Delta Ziekenhuis in Roeselare.

Zijn taak is het vooral om de patiënt te informeren rond diabetes (bv. aanleren meettechniek, spuittechniek, werking bloedsuikerverlagende medicatie,…). Ook het motiveren is van groot belang om te slagen in het verkrijgen en behouden van een goede diabetesregeling.

 

 

Isabel Malfait

is voedings- en dieetdeskundige van opleiding.

Tot 2017 werkte zij als diëtiste in een Woon- en Zorgcentrum. Daar had ze de leiding over de keuken en stond ze in voor het begeleiden van bewoners met voedingsproblemen.

Zij specialiseerde zich tot diabeteseducator en tabakologe

Haar focus tijdens de sessies ligt voornamelijk op de voeding (info omtrent snelle en trage suikers, gezonde voeding, werken met koolhydraatruilwaarden,…) en de invloed van roken, alcohol en bewegen bij diabetes.

   

Binnen ons team geloven wij sterk in het bundelen van onze kennis om personen met diabetes zo goed mogelijk te adviseren, beiden vanuit onze eigen invalshoek.

De consultaties worden door ons afwisselend begeleid, zodat alle personen zowel de verpleegtechnische info als de voedingsgerelateerde adviezen ontvangen.

Voor de patiënten die wij opvolgen, geven wij 2 x per jaar vrijblijvend groepseducatie. Hierbij komen steeds diverse thema's aan bod. Het is aangenaam om met andere lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Hiervoor wordt een schriftelijke uitnodiging verstuurd. 

 We werken multidisciplinair samen met huisartsen, thuisverpleging, endocrinologen, specialisten, podologen, …